Luovan Kasvun sunnuntaiset meditaatioillat

Sunnuntaisin klo 17-19:30, alkaen 17.9., jatkuen näillä näkymin ainakin joulukuulle

Tervetuloa meditoimaan yhdessä Luovan Kasvun tunnelmallisessa hirsisalissa! Rauhoitumme tähän hetkeen, syvennymme kuuntelemaan sisimpäämme, annamme lempeästi tilaa sille mitä kokemuksessa on ja mitä juuri nyt tarvitsemme, laskeudumme yhdessä hiljaisuuteen. Halukkaille on tarjolla myös vaihtelevasti ohjattua liikettä, vuorovaikutusta, aikaa olla luonnossa tms.

Illat alkavat ohjatulla meditaatiolla. Ohjaamme eri kertoina erilaisia meditaatioita, ja voit toki myös tehdä omanlaistasi harjoitusta. Tila antaa mahdollisuuden meditoida istuen, maaten tai seisten; saatamme ehdottaa tiettyä asentoa, mutta muutkin ovat aina tarjolla. Patjoja, tyynyjä, vilttejä ja meditaatiopenkkejä löytyy talon puolesta; halutessasi voit myös ottaa omasi mukaan.

Lyhyttä iltaa kaipaavan on mahdollista lähteä jo ohjatun meditaation jälkeen (mainitse lähtöaikeista mielellään jo tullessasi). Toki lämpimästi suosittelemme osallistumista koko iltaan.

Iltojen rakenne on usemmiten tällainen:
– 30-45 minuutin ohjattu meditaatio (jonka jälkeen on ok lähteä)
– hetki hiljaiselle käveleskelylle lähiluonnossa tms.
– vaihtuva ohjelmanumero (tai voit jatkaa käveleskelyä)
– 20-45 minuutin hiljainen meditaatio
– mahdollisesti hetki kokemusten jakamiseen

Vaihtuvat ohjelmanumerot voivat olla esim. luovaa meditatiivista liikettä, joogaa, meditatiivista laulamista, läsnäolevaa vuorovaikutusta, keskustelua tai ohjattua luonnon kohtaamista. Pyrimme tiedottamaan ohjelmasta etukäteen. Halutessasi voit myös viettää ko. ajan omalla tavallasi lähiluonnossa.

Myös uudet meditaatiosta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita; aiempaa kokemusta ei välttämättä tarvita.

————————

Maksu: ei kiinteää hintaa, illan lopussa on mahdollista antaa haluamasi suuruinen lahjoitus ohjaajalle/ohjaajille ja Luovalle Kasvulle

Toteutamme illat dana- eli anteliaisuuden periaatteella, joka on tullut meille läheiseksi mm. buddhalaisesta meditaatioperinteestä (useat opettajamme elävät jopa täysin lahjoitusten turvin). Koemme tärkeäksi että näin antaminen voi virrata vapaammin, eri suuntiin, ja että mahdollisuus osallistumiseen on kaikilla; ei ole hintalappua eikä oikeaa summaa mitä lahjoittaa. Iltojen ohjaaminen on meille anteliaisuuden harjoitus, ja samanlaisena harjoituksena voit ottaa mahdollisen rahan sujauttamisen dana-laatikkoon: kuuntele itseäsi, omaa tilannettasi ja omaa sydäntäsi – mikä on sinulle tärkeää, miten haluat tätä toimintaa mahdollistaa.

———————

Ohjaajina Anna Backholm ja Tuomas Heinämäki. Mahdollisesti joskus myös vierailevia ohjaajia.

Anna: ”Tutustuin meditaatioon 2011 ja sukelsin pian syvälle sen maailmaan. Viime vuodet olen viettänyt useita kuukausia vuodessa eri puolilla maailmaa hiljaisilla retriiteillä ja muissa meditaatiotapahtumissa, sekä organisoimassa tapahtumia. Henkinen polku on olennainen osa elämääni; tai ei oikeastaan selvästi erotettavissa siitä mitä elämä on. Oma harjoitukseni on useamman eri perinteen inspiroimaa. Ensimmäinen kotini on ollut Insight-meditaatio (Suomessa nirodha.fi), jolla on yhtymäkohtia mindfulnessiin, mutta joka on myös paljon muuta. Open Dharma (jayaashmore.org jaopendharmafinland.wordpress.com) on tuonut mukaan meditaation syvän levon ja antautumisen kautta, sekä oman sisäisen ohjauksen kuuntelun. Viimeisen vuoden aikana olen löytänyt Dharma Oceanin (dharmaocean.org), meditaation yhä syvemmin ja syvemmin kehoon juurtuneena, kehon kautta.”

Tuomas: ”Löysin meditaation kymmenen vuotta sitten ja siitä asti se on kulkenut mukana tärkeänä osana elämääni. Meditaatio on auttanut minua löytämään syvän sisäisen rauhan itsessäni ja elämän hektisyyden keskellä. Olen käynyt vuosien varrella monilla hiljaisilla meditaatioretriiteillä ympäri maailmaa. Tärkeimpiä vaikuttajia henkisellä polullani ovat olleet Insight-meditaatioperinnettä edustava Nirodha ry ja meditaatiota syvän levon kautta lähestyvä Open Dharma.
Toinen tärkeä asia elämässäni on joogaaminen, jonka myös löysin jo monia vuosia sitten. Jooga on tuonut elämääni paljon iloa, henkistä hyvinvointia ja kehollista terveyttä. Olen tehnyt pääosin Iyengar-taustaista joogaa, mutta nautin myös sekoittaa luovasti muita joogatyylejä. Syksyllä 2017 aloitan joogaohjaajaopinnot.”

——————-

Luovaan Kasvuun pääsee Helsingistä esim. busseilla 321 ja 436 (kävelyä 1-1,5km). Muita reittivaihtoehtoja, myös lyhyemmällä kävelymatkalla, löytyy reittiopas.fi. Kannustamme myös järjestämään kimppakyytejä! Jos tulet autolla, voit tarjota kyytiä laittamalla viestin tämän fb-tapahtuman alle: minä sunnuntaina tarjoat kyytiä, mistä päin, ja miten sinuun voi ottaa yhteyttä.

Ilmoittaudu mielellään etukäteen, jos olet tulossa tietylle kerralle (yhteystiedot alla).

Tervetuloa hiljentymään yhdessä!

Anna – anna.backholm@gmail.com, 040-5362 946
Tuomas – heinamakituomas@hotmail.com, 044-0866 280